01 mei 2007

een half jaar hersenspinsels

Precies een half jaar geleden postte ik mijn eerste bericht hier op deze blog. Ondertussen zijn we niet alleen zes maanden maar ook een heleboel posts verder. Ik heb al enorm veel plezier gehad aan het schrijven van deze blog en heb er ook veel door geleerd. En dat heeft voor een groot stuk te maken met jullie leuke en interessante feedback en reacties! Waarvoor dus bij deze duizendmaal dank!

Uit nostalgie (en voor de nieuwere lezers) een overzichtje van een aantal belangrijke schrijfsels uit een half jaar hersenspinsels en buikverzinsels:

Omdat ik vaak vanuit NLP denk en schrijf, kwamen mijn eigen definitie van NLP en de uitgangspunten van NLP al gauw aan bod. En omdat het ook heel belangrijk is om jezelf doelen te stellen in dit leven, schreef ik ook daar enkele posts over.

Als gretige lezer had ik het natuurlijk ook over een aantal interessante boeken die ik las over o.a. flow, onze rechterhersenhelft, management en training geven. Een ander onderwerp dat me heel nauw aan het hart ligt, is het motiveren en betrekken van werknemers in een organisatie.

Vanuit de vele interessante vragen die ik van jullie kreeg, schreef ik ook over het hoe, waarom en wanneer van geheugenkaarten. En mijn persoonlijke lievelings-post van dit moment is deze, over een zalig weekend snowboarden.

Nogmaals bedankt allemaal, en tot schrijfs!

4 opmerkingen:

frank zei

Hoi jef,

Ik vind Hersenspinsels & Buikverzinsels (H&B) een leuke en leerrijke plaats om te vertoeven. H&B komt voor mij betrouwbaar en eerlijk over. Het doet wat de titel belooft. Ik heb al een paar mensen naar jou blog geleid en zal dat in de toekomst zeker blijven doen.

Je 6 maanden bloggen leverde al een heel mooi resultaat op, waar ikzelf ook al veel van geleerd heb. Ik ben dan ook reuze trots of ape fier, dat ik als expert vernoemd wordt, op zo maar eventjes je lievelingspost (voorlopig althans).

Ik verwacht nog veel van jou en je hersenspinsels. Daarom wil ik je graag en hartelijk feliciteren voor 6 maanden van bloglabeur.

H&B is nu 6 maand oud, en nu al een stuk matuurder dan ik zelf ooit zal worden. Maar soit, jij hebt nog nooit geboorte-toastjes gegeten en ik (lekker) wel. Kwa buikverzinsels kan dat wel tellen ;-)

doe zo voort vriend.

Frank (expert n2)

frank zei

Effe terzijde,

Speech van Steve Jobs. Veel van te leren.

http://www.youtube.com/watch?v=60cDHb-tvMA

De tekst staat hier: http://news-service.stanford.edu/news/2005/june15/jobs-061505.html

Jef zei

Hey Frank, keihard bedankt voor je steun en je lieve woorden! Je bent en blijft één van m'n 'experten', en niet alleen op snowboard-vlak!

En ook bedankt voor de links naar Job's speech, heel interessant!

Marina Noordegraaf .... zei

Van harte gefeliciteerd! Goed om te horen dat het bloggen je mooie dingen heeft gebracht.