05 maart 2007

manager in één minuut

Vorig weekend verslond ik “The One Minute Manager” van Ken Blanchard en Spencer Johnson, een bekende Amerikaanse best-seller over management. En hoewel ik eerst wat sceptisch tegenover dit over-gecommercialiseerde boekje stond, ben ik heel blij dat ik het uiteindelijk toch kocht en las.

Wat het boekje zo leuk maakt, is dat het een kort, vlot geschreven fictief verhaal is en geen typisch theoretisch, non-fictie managementboek. Het vertelt het verhaal van een jongeman die op zoek gaat naar wat ‘goed’ management nu juist inhoudt. Hij komt bij een manager terecht die zichzelf een ‘One Minute Manager’ noemt en die erin slaagt zowel uitstekende bedrijfsresultaten te halen als zijn werknemers gelukkig en gemotiveerd te houden en te laten groeien. Hierdoor gefascineerd gaat de jongeman verder op zoek naar hoe de succesvolle manager dit doet en ontdekt zo de drie ‘geheimen’ van de One Minute Manager.

Om die drie geheimen te ontdekken, raad ik je aan het boekje te lezen. Op een uurtje heb je het uit en de vele sprekende voorbeelden die ter sprake komen zijn echt de moeite. Wie toch al een idee wil krijgen, kan de mindmaps bekijken die ik voor mezelf maakte tijdens het lezen van het boekje. Hier vind je ze mooi samen op één blad of elk apart.

Veel plezier ermee!


4 opmerkingen:

Frankie zei

Zeg er klopte iets niet,

ik heb uw zo juist uw mindmaps gelezen en dat duurde langer dan 1 minuut. Toch ben ik nog steeds geen manager. Wat en wanneer is het misgelopen?

Wow Jeffie, ik ben danig onder de indruk van uw mindmaps. Met weinig woorden veel context aanbieden. Het voelt alsof ik dat boekje zelf gelezen heb. En dat zonder al die lastige 'time investement' moehahahahaha.

Misschien denk ik er wel over om mijn examen 'Usability Design' via mindmaps voor te bereiden. Ik heb nog nooit les over mindmaps gehad, maar nu ik een goede referentie heb, kan de pret beginnen. Joepie!

Mindmaps lijken me de ideale tool
om complexe materie kort en duidelijk te plaatsen in mijn hectisch breintje.

BTW: wist je dat blinden nooit commentaar kunnen geven op jou blog?
Dat komt door de CAPTCHA. Hun software kan die niet aan. Dus kwa accesability dikke nul ;-) moptjen hee.

groeties
Frank

frankie zei

O ow, veel te snel geweest.

Laat dat CAPTCHA verhaal maar voor wat het is. Ik zag net te laat, dat mijn favoriete stoeltje naast het CAPTCHA-invul-veldje stond. Er is een manier om auditief de code te ontcijferen.

Sorry voor de nul, uwen blog krijgt daarom een dikke 10 voor accesability in de plaats :-D

de balleeeee
Frank

Jef zei

:-)

Anoniem zei

Thanks for the cheese :-)

Mindmapping is echt een te gekke manier om rust te krijgen wanneer alles doorelkaar dreigt te lopen. Ook kinderen hebben er veel baad bij.

greez,
Mo.