01 november 2006

hersenspinsels en buikverzinsels

Wisten julie dat door te leren jongleren onze hersens letterlijk groter worden? En dat door te jongleren de frequentie van onze hersengolven daalt, waardoor we veel beter kunnen leren en informatie opnemen?

Wisten julie dat er diep in je onderbewuste een aantal waarden en overtuigingen verborgen zitten die op elk moment van de dag je doen en laten mee bepalen? En dat je die waarden en overtuigingen kan ontdekken, gebruiken en zelfs veranderen als ze je beperken?

Kennen jullie het geheim van een goeie presentatie?


Er zijn een hele hoop dingen waarvan ik mij de laatste tijd bewust begin te worden. En deze blog is een stukje van mijn zoektocht naar antwoorden op bovenstaande vragen, en naar nog veel meer...

Hier op hersenspinsels en buikverzinsels zal ik het regelmatig hebben over alles wat op één of andere manier te maken heeft met nog beter communiceren met jezelf en anderen, met ontdekken wie je bent, wat je wil en hoe je dat best bereikt. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Ik nodig jullie bij deze ook uit om te reageren op wat ik schrijf en me te laten weten wat je er zelf over denkt en voelt, of wat je zelf ervaren hebt. Want deze blog dient voor mij niet alleen om jullie te vertellen wat ik ontdek, maar ook om uit jullie reacties en gedachten nog veel meer te leren!

Alvast bedankt voor jullie tijd en energie!

7 opmerkingen:

Jeroen13 zei

Mooi initiatief.
Ik vond deze website met uitleg over de 4 hersenfrequenties (beta, alpha, theta, delta)

http://www.silentmind.nl/meerinformatie.htm

Els zei

Hey Jefken!
Superinteressant!
Super-initiatief :)
Ik ben één en al oog ;)

tot snel, hopelijk
xxx
els

Jef zei

Hey Jeroen, ik had de hersenfrequenties al op mijn lijstje staan van dingen om over te schrijven. Bedankt dus voor jouw extra link!

Thomas zei

Hey Jef,

Lijkt me boeiend! Knap hoe jij altijd meer en meer opzoek kan blijven gaan naar jezelf en de wereld rondom jou. De energie die je daarin steekt is bewonderenswaardig. Ik heb mijn email adres achtergelaten en ben een en al oog voor al wat komt!

Veel plezier met deze nieuwe input!

Met liefs

Thomas

mie zei

even stilstaan, kijken naar een lange weg tot in de oneindigheid vol kronkels en heuveltjes als je je omdraait. Voor je liggen nog meer mooie momenten die je tegemoetkomen en zoveel om te beleven! Geniet van de weg..
Liefs en dikke kus,
Mie

Jef zei

Thomas en Mie, keihard bedankt voor de lieve woorden! x

BillyB zei

Hallo Jef

Ik ontdek pas vandaag je blog, ik heb hem al bij m'n favorieten geplaatst en zal het helemaal doornemen. Het lijkt me uitermate interessant, boeiend en heel leerrijk.

Groetjes