25 april 2007

door het leven glijden

Vorig weekend had ik het geluk om samen met een aantal collega’s naar Oostenrijk te kunnen gaan om daar drie dagen te skiën of te snowboarden. Ik had ooit eerder al eens aan dagje op een snowboard gestaan en herinnerde me vooral het vele en pijnlijke vallen en de stijve spieren achteraf. Toch greep ik deze kans om het nog eens te proberen in de hoop het snowboarden toch wat onder de knie te krijgen en er zelfs plezier aan te beleven.

En dat lukte me. Op de derde dag kon ik op m’n eigen tempo een rode piste afglijden en mooie bochtjes maken zonder te vallen. En ik heb me reuze geamuseerd die drie dagen.


Als ik er achteraf op terugkijk, zijn er een aantal aspecten aan het leven die ik ook zag terugkomen in het leren snowboarden:

Ken je doelen en hou ze in het vizier. Je mag niet naar beneden naar je board of voeten kijken tijdens het snowboarden. Door omhoog te kijken naar het punt waar je naartoe wil, zullen je voeten en board automatisch meedraaien en glij je in de gewenste richting.

Falen is feedback. Door elke val als feedback te beschouwen, verbeterde ik stap voor stap m’n evenwicht en positie op het snowboard. Zonder te vallen kan je niet leren skiën of snowboarden. Of zoals wij het heel stoer formuleerden na een val: “no pain, no gain!”

Kom uit je comfort-zone. Ik ben heel blij dat m’n vrienden me al snel overtuigden om de baby-piste te verlaten en samen met hen de moeilijkere pistes te gaan proberen. Ik leerde heel veel bij door uit m’n comfort-zone te komen en de spannende, onbekende uitdagingen aan te gaan.

Leer van de experten. Door goed te kijken en te luisteren naar twee van m’n vrienden die een heel stuk beter snowboarden, heb ik enorm veel opgestoken. Omring je met experten en leer van hen! Bedankt, Tom en Frank!

Denk niet teveel na. De momenten waarop ik viel, waren meestal de momenten waarop ik teveel begon na te denken. Het is heel belangrijk om contact te houden met je lichaam en niet alleen vanuit je hoofd te functioneren.

Beloon jezelf. Niets is heerlijker dan lekker relaxen onder vrienden met een frisse pint na een dag hard werken.

5 opmerkingen:

frank zei

volgaarne gedaan

expert n2

Tom zei

Ik heb met plezier enkele tips gegeven.

expert n1

frank zei

moest daar ook nie staan beloon jezelf alsook de experts ;-)

Jef zei

En dan krijgen de experts twee beloningen, één van henzelf en één van hun leerlingen... goed gezien, Frank!! :-)

lieve zei

Gefeliciteerd Jef met je verhaal!
Vol enthousiasme en "NLPees".