02 mei 2007

stay hungry, stay foolish

Wisten jullie dat Steve Jobs, de man achter Apple, nooit z'n school afmaakte, ooit door Apple zelf ontslagen werd en bijna stierf aan kanker?

En toch is hij zo succesvol... Of beter, net daardoor is hij zo succesvol.
Bovenstaand filmpje toont een speech die Jobs ooit gaf. De tekst ervan vind je hier (bedankt voor de links, Frank!). Jobs vertelt heel inspirerend over jezelf zijn, de dingen vinden en doen waarvan je houdt en vertrouwen hebben in de goede afloop van de dingen. Net zoals ik hier al eerder schreef, zegt Jobs geen tijd te verspillen door het leven van iemand anders te leiden. Blijf je nieuwsgierige zelf en leef elke dag alsof het je laatste is!

Doe jij de dingen die je ├ęcht graag zou doen? Zou jij tevreden op je leven terugkijken mocht je morgen komen te sterven?

6 opmerkingen:

frank zei

alle eer aan susanne, zij wees me op deze presentatie van mr Apple.

groetieZ

Ger van Dorst zei

Jef,

Precies wat ik nodig had. Ik ben momenteel bezig met het kopen van een huis. Samen met je bijdrage over het snowboarden kan ik uit mijn comfortzone komen, focussen op mijn doel en de dingen doen die je ├ęcht graag doet. Over het leven van elke dag alsof het de laatste is twijfel ik nog even, want anders sluit ik ook geen verzekering meer af.

Groeten,

Ger van Dorst

Anoniem zei

hier zijn geen woorden voor...zo mooi

Susanne zei

Hey Jef, Frank,

Ere wie eer toekomt:

Ik kreeg op mijn beurt deze tekst van mijn collega bij Cronos, Marina.
groetjes

Jef zei

Bedankt voor jullie reacties, allemaal !

Marina (Cronos) zei

En ik kreeg de tekst door van mijn man... en zo gaan mooie, waardevolle zaken de wereld rond en wordt iedereen geinspireerd.
Dank trouwens voor jullie superfijne gezelschap op de shortski... tof dat jullie groepje erbij was en dat ik nog eens echt de oude "Cronos sfeer" heb kunnen opsnuiven... die was echt wel heel sterk aanwezig dat weekend ! Ondanks het feit dat we als holding zo'n grote groep van mensen vormen, was het echt fijn om dat gevoel opnieuw te ervaren.
Groetjes ! - Marina (Cronos)