24 januari 2009

weet jij wat je écht belangrijk vindt in het leven?

Dat ik de laatste tijd niet veel geblogd heb, wil niet zeggen dat ik me heb verveeld... integendeel. Eén van de dingen waarmee ik de laatste weken bezig ben geweest, is het volgen van de (voorlopig nog) gratis e-coaching over persoonlijk leiderschap die een bevriend collega-coach aabiedt. Door middel van wekelijkse opdrachten ging ik op zoek naar welke de belangrijkste waarden zijn voor mij.

Hoewel deze oefening in het begin niet zo 'vernieuwend' leek omdat ik al eerder met mijn persoonlijke waarden en overtuigingen gewerkt had, hebben de opdrachten me toch heel veel bijgebracht. Ze verplichtten me om even écht stil te staan en bezig te zijn met wie ik ben en ook met hoe ik op mijn omgeving overkom. En dat is tegelijk heel leuk, een be
etje confronterend en vooral heel zinvol. Ik weet nu een stuk beter wat ik belangrijk vind in mijn relaties, werk, hobbies en andere bezigheden wat me toelaat al deze dingen nog beter op elkaar af te stemmen.Het voorlopig resultaat hiervan kunnen jullie hierboven zien in de visuele samenvatting van mijn belangrijkste waarden in het leven. Hoe groter het woord, hoe belangijker de waarde. De volgende stap in de e-coaching is op basis van deze waarden mijn persoonlijke missie te formuleren. Ik ben benieuwd!

Welke zijn voor jou de belangrijkste waarden in je leven?

Schrijf je hier in voor de e-coaching 'persoonlijk leiderschap' als je de vraag hierboven voor jezelf wilt leren beantwoorden.

1 opmerking:

Henri Menheere zei

Zalig Jef, daar ga ik me zeker eens in verdiepen!!!