01 maart 2008

enkele kinderlijke tips...

Ik kreeg interessante feedback op de post over het kind in ons. Ga zeker de reacties daarop eens even lezen!


Een belangrijke vraag vanuit die reacties is hoe je dat kind in jezelf terugvindt. Wel, hier alvast enkele dingen uit m'n eigen leven waaraan ik denk:
  • Ik kreeg deze week nog jongleerkegels van m'n vriendin. En dus vliegen er elke avond kegels in allerlei richtingen door onze woonkamer als ik aan het oefenen ben.
  • Maak zelf kaartjes voor verjaardagen, kerst, ... Het moet niet altijd netjes en professioneel zijn, als het maar persoonlijk en creatief is. Je kan ook andere dingen knutselen. Wat bijvoorbeeld nog op ons ideeĆ«nlijstje staat, is zelf een dromenvanger te maken.
  • Je kan themadagen verzinnen. Spreek met je partner of gezin een thema af voor een bepaalde dag. Zo hadden wij op onze vorige vakantie een 'foute-spreekwoorden-dag' en een 'opschep-dag'. Gegarandeerd creatief en grappig!
  • Speel spelletjes. Hoe lang is het geleden dat je nog eens een gezelschapsspel speelde? Of speel af en toe eens een computerspel. Of verzin andere spelletjes. Zo verdienen wij als we in de auto zitten een punt voor elke Renault Kangoo die we zien rijden. En een gele is 5 punten waard. Waarom? Zomaar.
  • Verzin creatieve opdrachten bij speciale gelegenheden. Een zoektocht, quiz of bosspel op een verjaardagsfeestje bijvoorbeeld.
  • Zoek een creatieve uitlaatklep zoals tekenen, dansen, schrijven, muziek maken, .. Het maakt niet uit dat je dat nog nooit deed of niet goed kan, je doet het enkel voor je eigen plezier. En voor het kind in jou.
Wat zijn jullie ideeƫn om het kind in jezelf niet te verliezen? Deel ze met ons in een reactie op deze post. Alvast bedankt!

4 opmerkingen:

Vera zei

Een creatieve uitlaatklep? Muziek spelen?! ;) :P

liefya zei

Het is een ieder geval een geluk als je kinderen hebt. Dan hoef je vaak alleen maar mee te doen. Mijn kinderen van rond de twintig komen nog steeds bij elkaar om spelletjes te doen. Maar ik doe vaak niet mee. Ik zei al dat het moeilijk is voor mij om in Amsterdam weer kind te zijn. Het lukt me altijd om er iets volwassens van te maken. Bijvoorbeeld, als ik saxofoon speel: ik moet dat nummertje onder de knie krijgen. (of is dat dan toch dat kinderlijke doorzetten?)Ik hou van schrijven, maar als ik op internet schrijf hou ik meestal in de gaten, wat zou het opleveren? Werk dus. En het liefst wil ik nu gewoon werken en centen verdienen. Wat mijn zus doet: iedere dag 10 minuten fantaseren. Is een goeie. Wat ik graag zou doen: poppenkastpoppen maken-maar dat kost zoveel tijd. Een ding ga ik de komende tijd wel doen: creatief en leuk en waarom kan ik dat dan wel? Omdat het zin heeft, denk ik, het is traditie voor mij: eieren uitblazen en schilderen voor de paastakken en de dag voor pasen eieren koken en verven. Dat kinderlijke ding houd ik er in. Is zeker ook leuk voor mensen met kleine kinderen. Ieder jaar weer. Wanneer is het ook al weer pasen?

liefya zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
liefya zei

Erg leuk werk om uitgeblazen paaseieren met de kinderen te beschilderen. Weet je niet hoe je eieren moet uitblazen? zie: http://liefya-wellness.blogspot.com/2008/03/paaseieren-uitblazen-en-verven.html