27 november 2007

hoe groot zijn onze problemen?

Dit is de aarde gezien vanop meer dan een biljoen kilometer in de ruimte, vlakbij Saturnus. Saturnus is de grote bol rechts (met de ringen errond) en de aarde is dat ene piekleine bolletje...Misschien kan
deze foto ons helpen om af en toe wat afstand te nemen van onze eigen o zo grote en o zo belangrijke problemen. En te beseffen dat we als mens en zelfs al Aarde maar een piepklein onderdeeel zijn van iets veel groters. En erop te vertrouwen dat dat grotere geheel ons zal helpen onze dromen waar te maken.

2 opmerkingen:

Vera zei

Grappig, toevallig heb ik dat boek laatst nog gelezen.(moest van school..zucht..) Had er wel al van gehoord (o.a. ook uit die andere post van jou) maar nu ik het ook gelezen heb snap ik je pluimpjes-verhaal beter..:)
't Is idd een mooi boek en vind 't ook een mooie 'theorie' (als ik het van jou zo mag noemen) maar ik heb zelf nog geen 'ervaring' met tekens..
Alleszins goed om soms tegen mezelf te zeggen als ik weer eens doordraaf met alles wat nog zogezegd moet en af te vragen 'hoe belangrijk is het nu eigenlijk?'

Marina Noordegraaf .... zei

zeker een mooi plaatje om de alledaagse "problemen" weer eens te relativeren!