20 juni 2007

speciale pluimpjes....

Er gebeurt iets grappigs met me de laatste dagen. Zondag deed ik over de middag even een wandelingetje om tot rust te komen en toen dwarrelde er plots een pluim van een vogel voor me op de grond. Omdat ik het gevoel had dat die pluim niet toevallig voor m’n voeten viel, raapte ik ze op en stak ze in m’n zak. Blij en met een pak meer energie stapte ik verder…


Sinds zondag zijn er al verschillende pluimpjes m’n pad gekruist, op de geks
te momenten en plaatsen. Zoveel dat ik het niet kan negeren. Sinds ik jaren geleden ‘De alchemist’ van Paulo Coelho las, geloof ik namelijk sterk in Tekens.

Met Tekens bedoel ik dan de ‘toevalligheden’ die het universum (of de kosmos of God of hoe je’t ook wil noemen) voorziet om je verder te helpen op je levensweg. Ik geloof dat er iets groters is dat je helpt om je dromen waar te maken en dat je de weg wijst. Als je er maar naar leert luisteren en kijken…

En dus ben ik ervan overtuigd dat ook de pluimpjes een Teken van het universum zijn. Ik weet alleen nog niet wat ze me willen vertellen. Hopelijk dwarrelen er de volgende dagen nog enkele pluimpjes over m’n levensweg en begrijp ik de boodschap die erachter zit.

En anders heb ik deze kans verspeeld en krijg ik ongetwijfeld snel een nieuw Teken… Want het universum geeft ons altijd een nieuwe kans, elke dag opnieuw!

6 opmerkingen:

Jeroen zei

Interessant want ik ben net een boekje aan het lezen daaromtrent. The secret. En gaat net daar over dat het universum ons heel wat te bieden heeft maar dat je er vooral open moet voor staan. NIet teveel vasthouden aan de negatieve momenten maar vooral je focus houden op je doel en dus die tekenen niet negeren.

Ben er zelf niet helemaal uit of die redenering rond het universum er voor mij bijhoort, maar ik geloof wel dat die ingesteldheid je een heel eind in de goede richting kan sturen.

Jef zei

Hey Jeroen, bedankt voor je reactie! Ik heb de film 'the secret' gezien en er zitten inderdaad analogieën in.

Als je't boek uithebt, zou ik er bij gelegenheid maar al te graag eens over verder babbelen met jou!

Marina Noordegraaf .... zei

Bedoel je dat je gelooft in een externe kracht die jou vertelt wat je te doen staat, of is het een externe factor die iets in jezelf aantrilt waardoor je beter kunt voelen welke weg je moet gaan? (waardoor je jezelf (weer) beter kunt (leren) voelen)?
Dat is wat mij betreft dan - via een spiegel waarin je zelf besluit te kijken - gehoor geven aan een interne kracht. (Dat laatste maakt je minder afhankelijk van pluimpjes. Want komen d'r geen pluimpjes dan komt er wel iets anders omdat jij (onbewust) hebt besloten overal een spiegel in te willen zien)

Het resultaat is in dit geval misschien hetzelfde. De reden dat ik dit opschrijf, zegt natuurlijk iets over mezelf. Ik vind het persoonlijk lastig om autoriteit te leggen in de handen van "iets hogers" omdat het mensen soms lijkt te ontslaan van hun eigen verantwoordelijkheid ...

Wat onschuldige pluimpjes allemaal op kunnen roepen :-) Ben wel heel benieuwd wat ze bij jou aantrillen!

Jef zei

waauw, Marina, heel interessante vraag. Wie gooit eigenlijk de pluimpjes? Ikzelf of iets hogers?

Daar moet ik me eens even over bezinnen... Ik hou je op de hoogte!

Luc zei

Je kan 'The Secret' trouwens online bekijken.
http://www.universallawstoday.com/secret.html

Het leven is niet altijd gemakkelijk, dus alles waar je kracht kan uit putten is meegenomen.

Ik heb de film bekeken en vond het spijtig dat het de financiële toer opging : als je maar echt aan geld verdienen denkt, ga je dat ook verdienen. (letterlijk had iemand een dolaar met aangepast bedrag bij :-à en denk vooral niet aan de schulden die je nog hebt)

Dus ik wil zeker niet negatief zijn, maar de volgende reactie vond ik toch zinvol
http://www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=1196

Let wel, ik heb vroeger ook de Celestijnse belofte gekocht ... een vroegere hype

Jef zei

Hey Luc, ik heb the secret inderdaad ook online bekeken. En btw vroeger ook de celestijnse belofte gelezen en zelfs het werkboek erbij doorlopen. Hoewel inderdaad een hype, heb ik toch heel wat door bijgeleerd over (zelf)bewustzijn en dergelijke door de celestijnse belofte.

Zeker stof om eens op terug te komen als we elkaar nog eens tegenkomen. Ik kijk er naar uit!