03 november 2007

9 types van mensen

Vonden jullie het artikel over de vier elementen als typologie interessant? Want dan zouden jullie ook geïnteresseerd kunnen zijn in het enneagram. Dat is namelijk een andere manier om de typische gedrags- en communicatie-stijlen van mensen te categoriseren. Ik ga vandaag geen uitgebreid verhaal over het enneagram schrijven, maar jullie doorverwijzen naar enkele interessante informatiebronnen. Er is namelijk net een nieuw en goed boek uit over het enneagram. Het is geschreven door Jan Akkermans en die man ontdekte dat het enneagram al jaren fout gebruikt werd. Volgens Jan is de figuur zoals je die op de cover van het boek ziet de juiste manier om het enneagram te gebruiken voor het typeren van mensen (en dus niet deze). Hij bekijkt en verklaart in zijn boek het enneagram dan ook op deze manier. Een aanrader!

V
erder is er naast Jans boek een hele toffe test ontworpen om je eigen type van het enneagram te bepalen. Deze test vind je hier. Let wel op: je moet 180 vragen invullen en hebt dus ongeveer een half uur nodig om door te test te geraken. Op het einde krijg je meer informatie over je type toegestuurd per email. Heel boeiend!

2 opmerkingen:

Tony zei

Ik heb er dus de tijd voor genomen he...het resultaat:
"Uw belangrijkste type is dus 7, wat wil zeggen dat volgende uitspraak typerend voor u zou zijn:
Ik ben een levensgenieter, blij, gelukkig en enthousiast."

No Comment... ;)

Frank zei

Jef,

Dit boek lijkt me zeer interessant zeker gezien ik momenteel verder ging op het boekje van Helen Palmer: "Het enneagram voor beginners", ik ga het me zeker aanschaffen.

Ik was al een tijdje op zoek naar een dergelijke test omdat ik een cursus assertiviteit gevolgd hebt en daarin werd aangegeven dat het geen simple opdracht is je type te bepalen. merci! ik ga er zeker de tijd voor nemen om de test te doorlopen.

Groeten,

Frank