27 september 2007

de 5 beste boeken over management

Volgens een recente studie zijn dit de vijf meest inspirerende management-boeken:


Voor mij persoonlijk inspireerden de volgende boeken me het meest op (project)management-gebied:Welke zijn voor jou de meest inspirerende boeken over management?

1 opmerking:

Geert zei

Hi Jef,

leuke boekenlijst. Voor zover ik deze boeken heb gelezen, kan ik me helemaal vinden in dit lijstje. Meer nog ... Ik ga die paar die ik nog niet kende meteen eens opzoeken!

Ik heb niet meteen een top-lijstje van boeken, maar er zijn er toch een paar die me echt wel nieuwe inzichten hebben gegeven.

- Peopleware van Tom DeMarco en Timothy Lister: een echte eye-opener!

- Death March. (Yourdon). Dit boek samen gelezen met 'Peopleware' en 'The Goal' ... samen zetten deze boeken je heel sterk aan het denken ...

- Getting things done. Het blijft werken om de nodige discipline te hebben - eerder iets persoonlijks? - maar wel het boek dat me voor het eerst leerde te organiseren en vol te houden.

- Scrum and XP from the trenches (infoQ.com). Natuurlijk best eerst even Kens boek lezen, maar in dit boek zie je meteen een heel mooie praktische samenvatting.

- ZAPP! - the lighting of empowerment (Wiiliam C Byham) ; weer zo een boek dat fictie koppelt aan een leercyclus.

Momenteel ben ik twee pareltjes aan het combineren.
Eentje is "the whole new mind" (gouden tip van jou overigens) en het tweede 'Getting to Yes' over onderhandelen. Het tweede boek raad ik overigens momenteel echt aan aan Yves Leterme ;-)

Ik kijk al uit naar andere reacties. Heel leuk om gouden tips te krijgen!