30 september 2007

van wie hou jij het meest?

Ontroerend, grappig, krachtig en vooral héél waar! En verder maak ik hier geen woorden aan vuil. Geniet ervan en maak het tot jouw levensmotto!(Dit is Harry Jekkers met 'Ik hou van mij'. Met dank aan Marina voor de link.)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

heel ontroerend idd, we zouden elke dag naar dit filmpje moeten kijken hé.. want je kan nooit genoeg van jezelf houden en het is niet zo gemakkelijk! veerle

Tony zei

Hou van jezelf en leer tegelijkertijd om jezelf te lachen, net als Harry doet. Dat voorkomt dat je liefde voor jezelf ontaard in narcissisme én, geef toe, het is gemakkelijker te houden van iemand die je doet lachen... ;)

Marina Noordegraaf .... zei

@ jef
leuk dat je er een plekje voor hebt gemaakt op je blog! ik kijk er geregeld naar als ik op één of andere manier "buiten mezelf" raak. en dan brengt Harry me weer ff terug naar de basis :-)

@ anoniem
het is niet gemakkelijk, maar je bent de moeite waard!

eleonora zei

@ marina

Het klopt toch niet dat jij kan zeggen voor een ander dat zij het waard is voor zichzelf om van te houden? Dat is toch iets tussen haar en haar?

Het gekke met dit filmpje vind ik hoe anders ik het vind voelen wanneer hij 'ik hou van jou' zingt. Dat raakt mij meer dan wanneer hij 'ik hou van mij' zingt. Verassend.

Ja, hij gooit zich er dan natuurlijk ook op een andere manier in, misschien komt het daardoor. Daar doet ie niet zo grappig over, want dan volgt de grap vanzelf later dat hij het tegen zichzelf heeft.

Of anders betekent het dat ik de zin 'ik hou van mij' minder zo goed kan voelen. Dat zou ernstig zijn...

Marina Noordegraaf .... zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marina Noordegraaf .... zei

@ eleonora

dank voor je reactie!

je het helemaal gelijk!
Of iemand van zichzelf houdt is helemaal tussen haar en haar of hem en hem. Ik denk wel dat je door in een spiegel te kijken misschien beter kunt beseffen dat je d'r maar eens aan moest gaan beginnen: dat houden van jezelf.

Ik had het eigenlijk anders bedoeld.

veerle schreef: "het is niet zo gemakkelijk" (om van jezelf te houden). Daar heb ik een soort woordspeling op gemaakt: "je bent de moeite (van het proberen) waard!". Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk van jezelf te houden, maar het mag dan ook best wat moeite kosten, toch? Ik lees ook uit Veerle's woorden dat ze het er mee eens is dat je nooit genoeg van jezelf kunt houden. De wil is er! Dan nu nog de moeite doen!

Ik denk dat Harrie van zichzelf houdt (of daar in ieder geval moeite voor doet :-)) en misschien raakt het je daardoor wel extra als hij "ik hou van jou" zingt? 't is maar een theorie natuurlijk ..

Misschien kun je de mate waarin je van jezelf houdt pas voelen als je "ik hou van mij" tegen jezelf zingt/zegt?

En het mooie is - vind ik zelf - dat je ook heel goed kunt houden van die IK die nog niet helemáál van zichzelf houdt...