17 juli 2008

maar 4 uur werken en toch veel verdienen?

Ik heb de laatste tijd weinig geschreven (zeker op deze blog) maar wel veel gelezen. Het laatste boek dat ik las en heel boeiend vond, is 'The 4-hour workweek' van Timothy Ferriss. De auteur beschrijft in dit boek enkele eenvoudige principes om veel minder te werken en toch meer te verdienen.

Kort samengevat moet je de 80/20 regel gebruiken om je op die 20% van je werk te concentreren die je het meest opbrengt. Verder kan een virtuele assistent je helpen om veel werk sneller en goedkoper gedaan te krijgen. Ervoor zorgen dat je passieve inkomsten genereert samen met minder fysiek aanwezig zijn op je werk (en toch je werk gedaan krijgen) zorgen ervoor dat je alle vrijheid krijgt die je wil.

Een belangrijke kanttekening die ik wil maken, is dat de theorie uit dit boek niet voor iedereen zal opgaan volgens mij. De werkwijze van Ferriss vereist een bepaalde manier van in het leven staan die voor sommigen onder ons zal conflicteren met hun belangrijke waarden in het leven. En dan zal je op zoek moeten gaan naar een alternatieve manier om hetzelfde doel te bereiken.

Ook moet je het verhaal met een korreltje zout nemen en vanuit de Amerkaanse normen vertalen naar onze Europese waarden. Maar toch is het boek de moeite van het lezen waard.

Je moet natuurlijk veel meer doen dan alleen dit boek lezen om alle rijkdom en vrijheid te creƫren die je zou willen. Maar het boek is een goeie eerste stap omdat het je confronteert met enkele sterke, onbewuste en beperkende overtuigingen die ons tegenhouden om voor onze dromen te vechten. En het geeft enkele concrete tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

Welke 5 dingen zou jij willen doen of hebben moest niets jou in de weg staan? En wat houdt je op dit moment daarin tegen?

Geen opmerkingen: