16 september 2007

op 5 ritmes dansen...

Ik heb sinds vandaag een nieuwe hobby: 5-ritmes dansen. Het nu al een nieuwe hobby noemen is misschien wat overdreven, maar het is toch iets wat ik nog vaker ga doen.

5-ritmes zou je een spirituele dans kunnen noemen die je helpt om jezelf te leren kennen en dichter bij jezelf te komen. Je danst achtereenvolgens op 5 verschillende manieren:

- flowing - contact met de aarde
- staccato - je grenzen verkennen en bepalen
- chaos - alles los laten
- lyrical - al spelend terug bij jezelf komen
- stillness - bij jezelf tot rust komen


Je danst doorheen deze 'wave' van vijf bewegingen totaal op je eigen manier, zoals de energie van het moment je lijf stuurt. En da's heel fijn! Ik ben heel blij dat ik vandaag tijdens de opendeurdag van Magma in een workshop 5-ritmes terechtkwam. Na interessante lezingen over het verruimen van je bewustzijn en het enneagram waren de 5 ritmes de perfecte afronding van een boeiende namiddag!Misschien om af te ronden nog wat schaamteloze reclame voor Timotheus en Magma, allebei verenigingen waar ik heel graag mee samenwerk. Timotheus verzorgt onder andere opleidingen intuïtieve ontwikkeling en Magma is een jonge, veelbelovende beweging die door mensen in verbinding te brengen meewerkt aan een harmonieuzere wereld.

Concreet doet Magma dat door mensen samen te brengen en te laten werken rond bepaalde thema's om zo ieder voor zich en samen als geheel te groeien. Zo werd vandaag een spiksplinternieuw boek over het enneagram voorgesteld en bracht een groep muzikanten ons een inspirerende mengeling van meditatie en muziek. En er is nog veel meer Magma-energie op komst! Iedereen is welkom om mee te drijven op de energie-stroom waar Magma voor staat.
Kijk op de website voor meer info...

Geen opmerkingen: