05 september 2007

als je jezelf goed wil voelen...

Ben Licher van Ravisie beschrijft hier een heel eenvoudige en tegelijk krachtige NLP-oefening om jezelf goed te voelen. Lees de oefening en probeer het eens, zou ik zo zeggen. En als je je inleeft in een leuke situatie (stap 2) duik dan maar helemaal terug in in dat moment van toen. Hoor opnieuw wat je toen hoorde, de geluiden en eventuele stemmen. Zie wat je toen zag rondom jou, de omgeving, mensen, kleuren, licht... En voel wat je op dat moment voelde. Zo raak je nog dieper 'in' de situatie van toen. En op het moment dat je er helemaal 'in' zit, maak je zachtjes een vuist.

En zo maak je voor jezelf een 'anker' (zo heet dat in de NLP wereld) dat je kan gebruiken om dat goeie gevoel makkelijk en snel terug op te roepen. Heel handig om te gebruiken als je met je verkeerde been uit bed bent gestapt, of vlak voor je een presentatie moet geven of een gesprek met je baas gaat voeren.


Geniet ervan !!!

2 opmerkingen:

Ben Licher zei

He Jef, leuk :-). Bedankt voor de link. Alleen duiken wij Bandler NLP-ers niet terug naar het gevoel van toen, we halen het op en brengen het naar het hier en nu zodat je werkelijk beseft dat je je nu weer goed kunt voelen.

Marina Noordegraaf .... zei

Mooi idee, een anker (en ook om dat zo te noemen)! Voor mij is dat een visualisatie die ik onlangs deed. Als ik dat beeld oproep, word ik vanzelf rustig.