29 juni 2007

onze verbeelding is de grens...

Gisteren luisterde ik op de radio naar een interview met de zanger van Muse. Ze spraken onder andere over de specifieke klank van Muse en de geluidseffecten die ze gebruiken voor hun muziek. De reporter vroeg op een gegeven moment waar voor Muse de grens lag bij het verder uitwerken van hun eigen 'sound'.

Het was duidelijk dat de reporter een antwoord verwachtte in de stijl van 'Het moet live te brengen zijn' of 'Alles wat we uit onze instrumenten kunnen krijgen'. Ik vond het dan ook heel leuk om te horen dat de zanger van Muse heel spontaan antwoordde: "Our imagination is the limit of our sound."

"Imagination is more important than knowledge..."
Albert Einstein

Voor Muse is hun eigen verbeelding de grens van hun 'sound'. En dat klopt, want je moet ergens in durven geloven vooraleer je het waar kan maken. En je kan pas iets geloven als je het jezelf kan voorstellen. Ik ben heel blij dat de zanger van Muse verder durft de denken dan de techniek. Want onze verbeelding is een heel krachtige tool die we nog veel te weinig gebruiken. En die tot meer in staat is dan we voor mogelijk achten.

2 opmerkingen:

Vera zei

Haha, is dit nu geen aanzet om wat actiever te worden met Mimosa? :P
xx Vera

Frank Gielen zei

Muse is niet voor niets onlangs verkozen tot beste live act ter wereld! Ze waren weer steengoed op Werchter. Zo moet het dan ook. Gewoon de concurrentie voor zijn, geen rem plaatsen op de mogelijkheden.