10 januari 2007

inzicht dat verlicht

Als je op zoek bent naar een boekje dat je doet lachen en waar je tegelijk iets van opsteekt, is ‘Humor’ van Paul Liekens een goeie kandidaat. De ondertitel van dit boekje is 'inzicht dat verlicht’ en dat slaat op het feit dat humor één van de manieren is om mensen iets te laten inzien, relativeren of verwerken.

Grappige verhalen hebben de eigenschap hun boodschap heel goed over te brengen. Dat komt doordat een verhaal ervoor zorgt dat we ons rationele verstand even opzij schuiven en dat de woorden zo kunnen doordringen tot ons onderbewuste. Het grappige aan het verhaal zorgt er dan weer voor dat we een plezierig gevoel krijgen dat dan verbonden wordt met de boodschap die achter het verhaal zit.

‘Humor’ is een leuk boekje met naast wat theorie over wat humor is en hoe je humor kan creëren vooral veel verhalen en anekdotes. Een aantal van die verhalen vond ik echt grappig, andere vond ik dan weer minder leuk. Maar zeker de moeite waard!

2 opmerkingen:

Bianca zei

Hoi Jef,

Klinkt als een erg nuttig boek! Ook je website lees ik elke keer met veel plezier! Ik kijk uit naar 2007.

Groet,
Bianca

Anoniem zei

Dag Jef,

hier een grappig voorbeeld van een hoe we soms kunnen afdwalen om een oplossing voor iets te vinden, totdat iemand de zaak terug eens 'nuchter' bekijkt.

http://thedailywtf.com/Articles/The_Complicator's_Gloves.aspx

Of : Voor elke oplossing is er wel een probleem.

Groetjes
Luc