11 januari 2007

ga eens over de tafel

Humor ontstaat vaak door de dingen vanuit een ander gezichtspunt te bekijken. Let er maar eens op, veel moppen bevatten dingen die in een totaal andere context worden geplaatst en daardoor grappig worden.

Als je bijvoorbeeld even probeert om alles wat je hoort zo letterlijk mogelijk te interpreteren, zit je gegarandeerd binnen enkele minuten te grinniken. Ik herinner me een scene waarbij m’n vriendin na het eten bij het afruimen van de tafel vroeg ‘of ik nog even over de tafel kon gaan?’ Ik trok m’n schoenen uit, stapte via een stoel op de tafel, liep over de tafel heen, stapte er via de stoel aan de andere kant weer af en vroeg toen met een onschuldig gezicht of het zo goed was.

Probeer het maar eens om (voor jezelf) alles wat gezegd wordt letterlijk op te nemen als je aan de bushalte staat te wachten of naar een saaie speech moet luisteren. Ik durf te wedden dat het wachten leuker en de speech minder saai wordt. Pas hier wel mee op in conversaties met mensen, want je wil je gesprekspartner natuurlijk niet de indruk geven dat je zijn woorden niet serieus neemt.

Veel plezier ermee!

2 opmerkingen:

Karen zei

Even ter informatie: daarna heeft hij nog wel de vaatdoek moeten nemen om, samen met de kruimels, stukjes aardappelen en onverteerde worst, zijn voetsporen van de tafel te vegen. Want humor of niet: vrouwen blijven kritische huishoudwezens :-)

Bianca zei

Hoi Karen,
Leuk commentaar en heel herkenbaar! en niet alleen met het huishouden maar ook met andere inzichten :-)
Groet,
Bianca