22 december 2006

stelling 10: dat waar je bewustzijn op gericht is...

De laatste stelling die aan de basis ligt van de manier van leven die NLP is, is de volgende:

“Datgene waar je bewustzijn op gericht is, heeft de neiging zich te manifesteren in je leven.”


En daarmee wordt bedoeld dat de dingen waarop je je focust als vanzelf naar je toe zullen komen of zich beginnen uitbreiden.

Heb je het ooit meegemaakt dat je aan iemand denkt en je enkele minuten later een mailtje of telefoontje krijgt van die persoon? Of dat je toevallig overal mensen tegenkomt die ook met een specifiek onderwerp bezig zijn sinds jij zelf geïnteresseerd raakte in dat onderwerp?

Ook dit zal iedereen wel al eens meegemaakt hebben: je moet dringend vertrekken en je vindt je gsm niet. Je begint gehaast te zoeken maar kan hem nergens vinden en vertrekt uiteindelijk zonder. En achteraf bleek hij op een voor de hand liggende plek te liggen waar je om onverklaarbare redenen vergat te kijken. Wel, dat komt omdat je tijdens het zoeken alleen maar bezig was met de gedachte om zonder gsm te moeten vertrekken. En waar je je op focust, de gedachte om zonder gsm te vertrekken, zal zich manifesteren... :-)

Probeer dus volgende keer als je iets kwijt bent misschien eens het volgende: Zeg tegen jezelf dat je nog wel weet waar het verloren voorwerp ligt, maar dat je je het gewoon nog even moet herinneren. En stel jezelf voor dat je je het zodadelijk weer herinnert en daarna rustig kan vertrekken... Wedden dat je dan plots weer weet waar je moet gaan zoeken? Simpelweg omdat je jezelf ontspande en niet meer op het negatieve maar het positieve was gefocust.

Deze stelling kan je helpen om je doelen in het leven makkelijker te bereiken. Probeer je bewust te worden van waar je naartoe wil en stel je voor hoe het zou zijn als je dat doel bereikt. Probeer op een positieve manier over je doel te denken en aan de dingen die daarvoor moeten gebeuren of gedaan worden. De positieve energie die je zo uitstraalt, zal je helpen om sneller je doel te bereiken. Wie zich voortdurend voorhoudt dat hij ‘het toch wel weer niet zal kunnen’ zal zijn eigen overtuiging waarmaken en z’n doelen niet of minder makkelijk bereiken.

Wat zijn de dingen waar jij vaak mee in je hoofd zit? En denk je daar op een positieve of negatieve manier over?

1 opmerking:

Anoniem zei

In deze ben ik minder mythisch : dezelfde dingen komen op je af, maar je bent zelf selectief en merkt vooral dingen op die in je kraam (referentiekader, kapstok) passen en je gaat deze zaken natuurlijk versterken door er eerst met anderen over te praten.

Maar ja, zelfs de echte aard en reden van de aantrekkingskracht hebben wetenschappers nooit kunnen achterhalen, dus misschien moet ik wat meer dromen.
Luc