04 oktober 2008

Naar wie luister jij?


Een groep kikkers loopt samen door het bos. Twee kikkers uit de groep vallen in een diepe kuil. De andere kikkers gaan om de kuil heen staan. Als ze zien hoe diep die is, zeggen ze tegen de twee gevallen kikkers dat ze er nooit levend uit zullen raken. Eerst negeert het tweetal hun commentaar. Ze proberen uit alle macht uit de kuil te springen. Uiteindelijk begint de ene kikker te luisteren naar wat de omstanders zeggen. Hij gaat in een hoek van de kuil zitten, raakt verstijfd van de kou en sterft.

De andere kikker blijft maar springen, zo hard hij kan. Ondertussen blijft de rest van de kikkers roepen dat hij het moet opgeven omdat het toch niet zal lukken. Maar de kikker houdt vol en springt hoger en hoger. Uiteindelijk springt hij zo hoog dat hij uit de kuil kan kruipen.


De andere kikkers vragen hem: 'Hoorde je ons niet?' De kikker legt uit dat hij behoorlijk doof is. Hij had begrepen dat de kikkers hem aanmoedigden om door te gaan omdat het hem zeker zou lukken om eruit te komen.


Dit verhaaltje
(bron) wilde ik jullie niet onthouden. Het herinnert ons eraan wat minder naar de meningen van anderen te luisteren.

Hoe hoog kan jij springen? En zou jij volhouden als je beneden in de kuil was terechtgekomen?

2 opmerkingen:

Henri Menheere zei

Prachtig! Ik had het ooit al eens gehood, maar dit is een bemoediging om te lezen. Ik ben trouwens halfdoof dus het is ook nog eens dubbel toepasselijk!

Bedankt!

Henri

Vera zei

Heel mooi verhaal, ik ga er zeker vaker aan denken.. Ik heb wel een ander praktisch vraagje, maar jij bent de enige die ik ken met 'n blog, dus stel ik 'm aan jou..: Ik heb net 'n nieuwe blog maar het stomme is dat als ik er alinea's in zet, de witregels volledig verdwijnen. Alle tekst staat dus gewoon opgepropt achter elkaar en ik heb geen idee hoe dit komt of hoe ik het kan veranderen..:S
Enig idee?
Alvast bedankt!
xx