27 september 2008

wat zit er achter het kuiltje in onze bovenlip?
"Gedurende de zwangerschap is er de hele tijd een engel met een kaars bij de baby die hem alle wijsheid van het universum influistert. Mar bij de geboorte geeft de engel een kus op de bovenlip van de baby waardoor alle vergaarde kennis onbewust wordt. Dat geeft de mens het doel om die kennis zelf te ervaren en te herinneren in zijn leven, op een bewuste manier. Het kleine kuiltje in het midden van onze bovenlip herinnert ons daaraan. De mens hoeft niets meer te ontdekken, alleen te herontdekken."

Dit is één van de passages die me is bijgebleven uit het wondermooie boek 'De Kabbalist' van Geert Kimpen. Eens je in dit boek begonnen bent, kan je niet meer stoppen tot je de laatste pagina hebt omgedraaid. En dat komt niet alleen door hele mooie en spannende verhaal, maar ook door alle levenswijsheid die in het boek verweven zit. Een aanrader!

Voel eens even aan het kuiltje in jouw eigen bovenlip. Welk stukje levenskennis zweeft er nog net in jouw onderbewuste en staat op het punt bewuste kennis te worden?

2 opmerkingen:

Tony zei

dat is een leuke braintwister...thx
:)

Anoniem zei

Geert heeft een nieuw boek uit: "De Nieuwe Newton" en het belooft even goed en spannend te zijn!
Caroline