13 juni 2008

advies voor je carriere nodig?

Ik hou niet bepaald van manga en strips lezen doe ik ook zelden of nooit... Tot ik dit boek ontdekte. Ik hou nog steeds niet echt van manga, maar wel van de manier waarop deze stijl van striptekenen door Dan Pink gebruikt werd om ons enkele enorm belangrijke lessen te leren over succesvol zijn.
Verder ga ik de bovenstaande slideshow laten spreken, want die vertelt heel mooi de essentie van het boekje: 6 fundamentele lessen om een succesvolle professionele carriere uit te bouwen.

Welke van deze lessen pas jij al toe?

4 opmerkingen:

Jan zei

Hoi Jef

Het ziet er inderdaad heel erg leuk uit. Ik ga mij straks zo'n boekje aanschaffen...
Die marketingcampagne maakt ook wel indruk!

Groetjes
Jan

Anoniem zei

Hello Jef,

Fantastische presentatie. Maar of er zoveel mensen zijn die echt een onuitwisbare indruk naletn, echt het verschil maken ...
Stof voor discussie.

Kris Vandermast zei

Hey Jef,

Weer een leuk artikeltje op je blog! Volgens mij zijn er altijd mensen die een (permanente) indruk op je achterlaten. Wie dat is is persoonlijk. Iedereen heeft een andere perceptie over een bepaald individu. Volgens mij leunt dit artikeltje ook aan bij "Who moved my cheese": klaar zijn voor verandering, en ook geen schrik hebben om zelf een verandering te introduceren.

Liefya zei

Het klopt dat (ook)ik zulke adviezen pas sinds kort gehoord heb. Ik ben er zeker niet mee opgegroeid. Een plan heb ik nu. Een indruk laat ik wel achter als moeder van zeven kinderen. Maar ik ben dus nu met een andere carriere bezig :-). Wat was er verder euh.. wat ik nog moeilijk vind is groooote fouten maken. De oplossing daarvoor is think big, Heel grote doelen stellen. ik kan dat wel op papier , maar niet echt. Maar gelukkig heb ik doorzettingsvermogen. En kleine fouten maken lukt al goed. de soort motivatie wordt steeds beter. En de andere twee punten ben ik alweer vergeten.