16 april 2008

coach jezelf naar betere resultaten

In welke logische volgorde zou jij deze 5 woorden zetten?

Trouwe lezers van deze blog herinneren zich waarschijnlijk
deze en deze post waarin ik al vertelde dat het heel vaak onze gedachten zijn die onze gevoelens bepalen. En het zijn onze gedachten en vooral die gevoelens die ons tot bepaald gedrag aanzetten. En we weten allemaal dat ons gedrag bepaalt wat er met ons en dus met ons leven gebeurt.


En zo is de cirkel weer rond. Want eigenlijk zou je het resultaat uit de tekening hierboven kunnen gelijkstellen aan een nieuwe situatie. En dan begint het proces opnieuw.


De reden dat ik hierop terugkom, is omdat ik
deze interessante blogpost tegenkwam. Het is vooral interessant voor mensen die zichzelf beter willen leren begrijpen en die zichzelf tot betere resultaten willen coachen. Pamela Slim geeft in het artikel namelijk een aantal mooie voorbeelden van welke vragen je jezelf kan stellen en hoe het bovenstaand model je kan helpen je gedachten te veranderen. En dus ook je leven.

Welke gedachten houden jou nog tegen om hiermee aan de slag te gaan?

4 opmerkingen:

marnix zei

ik had gevoelens vóór gedachten gerangschikt ... eerst een emotionele reactie, dan pas een rationele ???

Kris Vandermast zei

Ik had dezelfde observatie als Marnix. Voor mij blijft het de eeuwige vraag of je gevoelens je gedachten, of je gedachten je gevoelens beïnvloeden.

Jef zei

Heel zinnige reacties, Marnix en Kris. Bedankt! Het is inderdaad niet zo simpel als ik het hierboven voorstel, besef ik nu.

wordt vervolgd...

VE zei

Ik had ook spontaan gevoelens voor gedachten gerangschikt.
Maar hoe meer ik er over nadenk hoe minder ik er van overtuigd ben...
Ik denk dat zo'n volgorde ook wel subjectief is, van persoon tot persoon verschillend? Of lijken we allemaal toch meer op elkaar?