07 juni 2007

mensen of resultaten?

"Mission first, people always."

Om één of andere reden kwam ik de laatste weken enkele keren in interessante gesprekken terecht rond de vraag wat het belangrijkste is in (project)management: de resultaten of de mensen?


Om wat verder op dit onderwerp in te gaan en de verschillende visies en argumenten hierover te leren kennen, stelde ik de vraag op LinkedIn. Ik kreeg al snel verschillende antwoorden van over de hele wereld. En omdat het zo'n interessante discussie is geworden, wilde ik ze jullie niet onthouden… kijk hier voor mijn vraag en alle antwoorden.

Ik geef jullie alvast enkele (uit de context gerukte) citaten mee vanuit de verschillende antwoorden:

"The main motivation for an employee is not a financial one because it's a short term motivation. We have to think more long term."

"…money is simply a metric of financial performance. You do not manage metrics, you monitor them."

Wie mij een beetje kent, weet dat ik zelf graag de mens eerst laat komen en van daaruit naar resultaten toe werk. Ik geloof er sterk in dat het gelukkige, gemotiveerde mensen zijn die voor goeie resultaten zorgen en niet omgekeerd. Ik was dan ook heel blij te merken dat 10 van de 11 antwoorden me steunen in die mening. Natuurlijk is dit niet helemaal representatief, want vaak zijn de mensen die op sociale media als LinkedIn actief zijn net diegenen die het menselijk aspect van business belangrijk en interessant vinden. Maar toch… ;-)

Hoe denk jij erover? Eerst resultaten? Of eerst de mensen?

1 opmerking:

Jari zei

Moest mijn baas nu mijn baas niet zijn dan zou ik zeggen : eerst (gemotiveerde) mensen. Maar ja, hij is mijn baas.