22 februari 2007

een mooie, blauwe penIn welke kleur verwacht jij dat deze pen schrijft?

.

.

.

.

Blauw?

.


.

.

.


Ik ook.


.


.


.


.


Mis, poes. Deze pen schrijft zwart. Inderdaad, zwart.


En dat voor een pen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in gebruiksvriendelijkheid, usability en de 'ervaring' van de gebruiker. Er zijn aangenamere 'ervaringen' als gebruiker dan ontdekken dat deze mooie, blauwe pen zwart schrijft... ;-)

3 opmerkingen:

steven zei

Die is grof.

Ik heb deze ook en hij schrijft zeer goed. Hij ligt ook zeer goed in de hand. Ga je niet wat ver om usability, de kleur van een pen en de kleur van de inkt te gaan vergelijken?

Jef zei

Hallo Steven, bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat je mijn post wat ver vindt gaan. Ik had beter ook nog even benadrukt dat de pen inderdaad goed in de hand ligt en goed schrijft, wat ook heel belangrijke usability aspecten zijn voor een pen.

Toch was ik vrij hard geschrokken van het feit dat de pen zwart schreef. Dat had ik helemaal niet verwacht. En dat de interface van een product ervoor zorgt dat je als gebruiker een andere dan de eigenlijke werking verwacht, vind ik persoonlijk ook onder usability vallen. En van een pen vind ik de kleur een belangrijk stuk van de interface... vandaar mijn post.

steven zei

Alleen de kleur van een pen die niet gelijk is aan de kleur van de inkt, is iets dat je vlugger vergeefd dan een slechte UI. Een Montblanc (de pen niet de berg) zal niet omiddellijk dezelfde kleur hebben als zijn inkt.

Maar allé, genoeg doorgeboomd op het onderwerp, het blijft een goeie observatie. Want om eerlijk te zijn, ik heb ook die reactie gehad. ;-)