23 mei 2008

hoe leer je van jezelf te houden?

Het is heel makkelijk om te zeggen dat je van jezelf moet leren houden. Maar hoe doe je dat? Een heel bruikbare tip die Eric ons gaf tijdens de lezing waarover ik schreef, was de volgende:

Neem elke dag bewust de tijd om een half uurtje iets te doen voor jezelf dat je plezier doet. Doe iets wat je leuk vindt en waar je deugd van hebt. En dat hoeft niets groots te zijn, dat plezier zit vaak in een wandelingetje, een lekker warm bad, een boek lezen, je gitaar even uit de kast nemen of gewoon even een dutje doen.


Als je dit een tijdje volhoudt, leer je sowieso jezelf veel beter kennen. Je leert voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt om je goed te voelen. En dat is heel belangrijk. Want zo zal je steeds meer in jezelf op zoek gaan naar dat goede gevoel en ga je dat minder en minder in andere mensen of dingen zoeken.


Wat zou jij vandaag even kunnen doen waarvan je ├ęcht deugd zou hebben? Denk daar even over na... En moesten er tegelijkertijd verschillende redenen bij je opkomen waarom je dat half uurtje voor jezelf vandaag toch niet kan nemen, zijn dat dan gegronde redenen? Of zijn het ingebakken gewoontes, flauwe excuses of dingen die eigenlijk toch niet zo belangrijk zijn als dat jij ze maakt?

2 opmerkingen:

Jari zei

Ik ga slapen.

Anoniem zei

Ik ook....ik vind slapen heerlijk....