28 augustus 2008

kijk eens naar iets moois...


Probeer het maar eens een keertje. Heel bewust naar iets moois kijken op een moment dat je je minder goed voelt. En dat moois kan vanalles zijn: een mooi uitzicht of een zonsondergang, maar evengoed heel kleine dingen zoals de poes die ligt te slapen, een mooie boom of bloem, een tekening of schilderij, een vogel op het gras of een stijlvol ontworpen pen.

Misschien kan je er in het begin niet echt van genieten, maar hou vol en bekijk heel bewust alle details van wat je aan het bekijken bent. Concentreer je erop en probeer maximaal de schoonheid in het geheel te zien. Je zal na een tijdje vanzelf beginnen glimlachen en je iets beter beginnen voelen. Tien minuten naar een stel mooie bloemen zitten kijken, zal jouw problemen niet oplossen, maar helpt je wel om tot rust te komen en terug de positieve kanten van de zak te zien. En dat helpt!

Ik weet jammer genoeg niet meer waar ik deze uitspraak ooit tegenkwam, maar ze is me bijgebleven omdat ze zo mooi is en ook effectief werkt. En ze herinnert me er tegelijk ook aan dat er overal rondom on schoonheid verborgen zit, in de kleinste dingen eerst. Want hoe vaak vergeten we dat niet?